Tulospalveluohjelmien päivittäminen

Ohjelmien päivitykset ovat saatavilla yhden kilpailukauden voimassa olevan tilauksen perusteella. Kausi vaihtuu tyypillisesti marraskuussa, mutta tässä voi olla pientä vaihtelua. Ohjelmien käyttöoikeus on pysyvä, joten päivitysoikeutta ei tarvitse hankkia joka vuosi, mutta ennen suurempia kilpailuja se on persuteltua. Samoin kannattaa päivittää vuosittain, kun ohjelmien käyttö on toistuvaa esimerkiksi kuntosuunnistuksissa, koska juuri tällaiseen käyttöön tulee useimmin parannuksia.

Päivitykset voi hakea jakelusivulta kolmessa eri muodossa:

Normaalien jakelutiedostojen ohella on usein saatavissa ohjelmien kehitysversio. Kehitysversio on muuten täysin normaali ohjelman versio, mutta siinä on muutoksia, joita ei ole vielä testattu monipuolisesti. Kehitysversioissa ei yleensä ole kaikkiin käyttäjiin vaikuttavien olennaisten virheiden korjauksia, vaan tuollaiset korjaukset johtavat nopeasti uuteen jakeluversioon. Muutokset ovat siten yleensä lisäpiirteitä, jotka eivät ole ainakaan olennaisia peruskäyttäjille.

Suosittelen ottamaan käyttöön kehitysversion aina, kun ohjelman käyttöön merkittävässä tapahtumassa on useita viikkoja, koska täten pääsee tutustumaan mahdollisimman tuoreeseen versioon. Kun ohjelma asennetaan juuri ennen kilpailua, on varmempi käyttää jakeluversiota, ellei erityisesti tarvita jotain kehitysversion uutta piirrettä.